Risker med kreditkort

Lånefällan

För att kunna göra det utan att riskera en ekonomiskt svår situation gäller det att ha koll på slantarna. Det gäller att alltid använda sitt kort med gott omdöme och inte tillåta sig alltför många impulsköp. Sådant kan straffa sig ordentligt. Krediter måste betalas förr eller senare. I USA är det inte helt ovanligt att en kredit betalas med en annan kredit. Personer som gör sådant är farligt nära en lånefälla som är svår att ta sig ur. Kreditkort ska aldrig ses som en möjlighet till ökad konsumtion. De inkomster en person har är det de kan spendera per månad, med eller utan krediter.

Krediter påverkar andra krediter

Ännu en sak som är bra att känna till med kreditkort är att när kunden söker om lån, till exempel till ett hus, kan antalet och nivån på de kreditkort som finns spela en roll i beräkningen av betalningsförmågan. För mycket krediter via kort innan en större låneansökan kan påverka utfallet negativt. Även om inte krediten nyttjas regelbundet ser bankerna krediten som ett taget lån. Det gäller därför att inte ha en högre kreditgräns än vad som behövs, oavsett vad kreditkortsföretaget godkänner. Gå igenom den egna ekonomin noga och se till att inte tappa greppet om den, bara för att ett kreditkortsföretag beviljar en stor kredit.

Artikel skriven av Per R.

Per R.

- Skribent
I branschen sedan 2008. Med ett brett kontaktnät har Per lärt sig det mesta inom lån till konsumenter som är värt att veta, plus lite till. Läs mer om oss »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *