Gratis kreditupplysning

Det bästa sätt för att öka dina chanser till att få ett bra lån är att du själv har en bra insikt i hur din privatekonomi samt hur din kreditupplysning ser ut. Eftersom en kreditupplysning är något som föränderligt så är det inte fel att då och då kolla hur den ser ut. På minuc.se kan du gratis ta reda på hur många UC du har.

Varför en UC?

En kreditupplysning är i första hand till för att påvisa dina ekonomiska förhållanden, men ger även information om ditt civilstånd och din folkbokföringsadress. En UC är dagsfärsk och det hämtas kontinuerligt in uppgifter som rör dig och din ekonomi från ställen som skatteverket, olika banker, kontokortsföretag, kronofogden och många fler. Detta för att kunna ge hela bilden på hur din ekonomiska situation ser ut.

En kreditupplysning är främst till för att banker och kreditgivare ska ha en form av säkerhet när de beviljar olika lån och krediter. De ska kunna se att du har en stabil ekonomi och bra kredithistorik för att kunna låna ut pengar till dig.

Håll ordning på din ekonomi

När du tänker dig att ta ett lån, betala något på avbetalning eller hyra en bostad som tas det alltid en kreditupplysning på dig. Om du ligger steget före, genom att ta en egen upplysning via minuc.se så vet du redan i förväg vad de kommer att få reda på. En upplysning som du tar på dig själv innehåller mer information än vad ett registerutdrag eller en kopia på en upplysning som tas på dig ger dig.

Du får med en egen upplysning reda på detaljer om dina tidigare lån, vem du har lånat hos samt om du har krediter som du inte använder. Du får även en mycket detaljerad information om dina inkomster, om du äger fastigheter, betalningsanmärkningar samt hur många kreditförfrågningar du har sedan innan.

Något du bör tänka på är att ta bort krediter som du inte utnyttjar eftersom de annars kan sänka din kreditvärdighet. Har du en kredit du betalat av allt på, så kontakta kreditgivaren för att ta bort den. Det kan öka dina chanser till en ny kredit eller ett lån.

Gratis en gång om året

minuc.se kan du som privatperson ta en egen kreditupplysning på dig själv helt gratis en gång om året. Du kan ta fler upplysningar på dig själv under samma år, men får då betala en summa per kreditupplysning. När du beställer en kreditupplysning så har du tillgång till den i 2 dygn. Gör en gratis kreditupplysning inför ett större lån, så har du bättre koll.

Artikel skriven av Per R.

Per R.

- Skribent
I branschen sedan 2008. Med ett brett kontaktnät har Per lärt sig det mesta inom lån till konsumenter som är värt att veta, plus lite till. Läs mer om oss »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *