Kreditkort utomlands

Hur väl ett kreditkort fungerar utomlands varierar beroende på kort. I alla storstäder och där det vistas många turister brukar butiker, hotell och restauranger godkänna de flesta större kreditkort. Korten fungerar också i uttagsautomater runt om i världen och det är ofta smart att växla på det sättet istället för att gå till ett växlingskontor som har högre avgifter och sämre växlingskurs. Men räkna med att kortutgivaren tar en avgift för besväret i alla fall.

Rent generellt fungerar de stora aktörerna VISA och MasterCard bäst, åtminstone i Europa. Då avgifterna för American Express är något höga för butiker runt om i världen, är det inte alltid som dessa accepteras. Diners Club är inte heller ett kort som fungerar överallt i Europa. Men i USA är American Express och Diners Club mycket vanliga. Där är det också oftast mer accepterad med ett ”äkta” kreditkort än ett bankkort med kredit.

Artikel skriven av Per R.

Per R.

- Skribent
I branschen sedan 2008. Med ett brett kontaktnät har Per lärt sig det mesta inom lån till konsumenter som är värt att veta, plus lite till. Läs mer om oss »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *