Samla alla lån på en bank

Om du märker att dina månadskostnader börjar ticka iväg på grund av att du till exempel har flera lån hos olika långivare som börjar bli svåra att både hålla reda på, kan en lösning på situationen vara att samla alla dina befintliga lån hos en bank. Förutom att du kommer få bättre koll på din ekonomi, kommer du även kunna sänka de kostnader du har varje månad.

Hur det funkar, rent praktiskt

Om du har samlat på dig ett flertal lån och mindre krediter som du kämpar med att kunna återbetala varje månad, kan det kännas som om skuldberget bara växer sig större. En lösning på detta kan vara att samla alla lån och krediter på samma ställe, genom att baka ihop dem i ett stort lån.

Låna gärna bilden men länka då även tillbaka till oss

Med hjälp av denna lösning kommer du inte bara kunna sänka det räntebelopp du betalar, din månadsbetalning kommer bli lägre och det blir färre räkningar att hålla reda på. Om du samlar alla dina mindre lån i ett befintligt lån kommer du på köpet få en bättre helhetsbild över din ekonomi och lättare kunna se vart dina pengar går varje månad.

Ta hjälp av en låneförmedlare

När du redan har flera lån innebär detta att det förmodligen också gjorts flera kreditupplysningar på dig. För att undvika att få fler kreditupplysningar när du ansöker om att samla dina lån, kan du ta hjälp av en så kallad låneförmedlare. Med hjälp av en låneförmedlare kommer endast en kreditupplysning göras på dig då förmedlaren samarbetar med flera olika banker och kontaktar dem alla samtidigt med din låneansökan samt med den kreditupplysning låneförmedlaren gjort på dig. Om ni vill ta hjälp utav en låneförmedlare kan vi rekommendera Sambla.

Fördelar med att samla lån

Inte nog med att dina månadskostnader kommer minska och att du kommer få en bättre översikt gällande din ekonomi, det kommer dessutom bli enklare att betala av lånet i förtid – om du skulle vilja och har medel för det. En annan fördelaktig aspekt är att du kan samla dina lån och krediter i ett större lån utan att behöva byta bank.

När du har flera lån kan det också vara lätt att dra på dig betalningsanmärkningar på grund av missade betalningar. Hos flera banker kan du samla lån trots att du har betalningsanmärkningar. Så länge du har betalat din skuld eller har medel tillgängliga för att göra så, och inte har några befintliga skulder hos Kronofogden, är det oftast inga problem att lösa ett nytt lån där alla skulder har samlats.

För att kunna baka ihop dina lån kräver de flesta banker att du:

  • Är minst 18 år gammal
  • Har en inkomst på minst 10 000 kronor i månaden
  • Inte har några skulder hos Kronofogden
Artikel skriven av Per R.

Per R.

- Skribent
I branschen sedan 2008. Med ett brett kontaktnät har Per lärt sig det mesta inom lån till konsumenter som är värt att veta, plus lite till. Läs mer om oss »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *