Snabblån på helgen och kvällar

För att kunna få ett lån utbetalt på helgen eller kvällen krävs det att du har samma bank som kreditgivaren. I annat fall gäller att utbetalning sker på en vardag innan kl 13 för att pengarna ska komma fram inom en timme. I många fall kan utbetalningen ske direkt, men krävs tex verifiering av dina uppgifter och då kan det ta en timme.

Större lån över 20 000 kr har nästan alltid viss manuell hantering och tar därför längre tid att betala ut. Hoppas du hittar ett lån som passar.

Snabblån på helgen eller kvällar

Ett av de snabbaste sätten att låna pengar på är med hjälp av ett snabb- eller sms-lån. Detta lån kan du även ansöka om och bli beviljad på helger och sena kvällar. Snabblån med utbetalning på helger och kvällar är till för dig som inte kan vänta till nästa vardag eller nästa morgon, i fall där det exempelvis uppstått oväntade utgifter som måste betalas omedelbart.

Innan du ansöker om lånet är det viktigt att kontrollera både långivarens och din banks öppettider. Det är också viktigt att långivaren och du som låntagare har bankkonton hos samma bank, till exempel Swedbank, SEB, Nordea eller Handelsbanken, annars kan inte en direktöverföring göras. Då betalas pengarna ut nästkommande arbetsdag istället.

När du hittat ett lån med helg- eller kvällsutbetalning som överför till din bank, är det bara att fylla i en ansökan. Ett tips är att ansöka minst 30 minuter innan banken stänger för att vara säker på att din ansökan hinner bearbetas. Marginalen är bra att tänka på i alla lägen men långivaren får oftast flest ansökningar precis innan stängning och då är de bra om du ligger i framkant. Hinner din ansökan inte behandlas innan låneaktören stänger för dagen, brukar den handläggas direkt nästa dag, om de har öppet då. Ansökan om snabblån på helger eller på kvällar fungerar annars på samma sätt som det gör på vardagar.

Hur ansöker du om lån på helger och kvällar

  • Hitta en långivare med öppettider som passar. Långivaren ska också kunna betala ut till din bank och du ska möta deras andra krav.
  • Ansök om lånet via långivarens hemsida, tänk på att vara ute i god innan långivaren stänger för dagen.
  • När du blivit beviljad lånet får du svar på skärmen eller ett sms med information om när pengarna finns på ditt konto.
Artikel skriven av Per R.

Per R.

- Skribent
I branschen sedan 2008. Med ett brett kontaktnät har Per lärt sig det mesta inom lån till konsumenter som är värt att veta, plus lite till. Läs mer om oss »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *