Smslån – Perfekt när du behöver pengar fort

Här har vi knåpat ihop en simpel guide till enkla och snabba lån, allt du behöver för att ta ett sms lån snabbt och enkelt utan onödigt snack! Ansöker du vardagar innan kl 13 får du pengarna samma dag, om du har samma bank som kreditgivaren så kan du få pengarna i princip direkt (gäller även på helger). Identifiera dig med e-leg så går det snabbare.

Mest seriösa smslånet utan krångel:

  1. Risicum – Faktasida- Ansök
  2. Monetti- Faktasida – Ansök
  3. Ferratum – Faktasida – Ansök
  4. Kredit 365 – Faktasida – Ansök

Billigaste smslånet:

  1. Vivus – Gratis första lånet
  2. Viaconto – Låga priser med

Lån med betalningsanmärkning

  1. Monetti- Släpper igenom flest. Har låga kostnader för lån.
  2. Kredit 365 – Lite hårdare, funkar med

Större lån – Slöare hantering. 5000 till 500 000 kr

Bra att veta

Smslån är ett perfekt sätt att jämna ut månaderna då när pengarna inte räcker till. Tänk dig att du får en kostnad på bilen som du måste ha till jobbet, och du har inga pengar kvar just denna månad. Då är ett smslån perfekt. Det är även perfekt för att slippa höga dröjsmålsräntor och annat på fakturor, eller kanske tom slippa en faktura gå till Kronofogden. Man måste dock vara noggrann med att få pengar över nästa månad, så att lånet kan betalas tillbaka. Grejen är den att smslån i sig har väldigt höga dröjsmålsräntor och inkassoavgifter på sig, men det är ett bra sätt att köpa sig mer tid på i vilket fall. Skulle ett smslån gå till Kronofogden så börjar dessutom ränta ticka på pengarna, ett lån på 3000 kr kan snabbt växa till det dubbla om man inte gör något snabbt åt det.

Smslån och ränta

Smslån är avdragsgilla, vilket betyder att man får dra av 30% av lånet och kvitta det mot sin andra skatt på t.ex arbete. Monetti t.ex gör detta automatiskt, andra inte. Då får man själv ange detta på deklarationen, personligen tycker jag detta är väldigt omständigt och det kan dessutom dra ut på skatteåterbäringen. Så det är helt klart bättre att ta ett lån via Monetti man vill ha skatteavdraget, annars kan man faktiskt glömma det. Så är det tyvärr.

Sen är det en överdriven fokusering på smslånets höga ränta. 1000% i ränta, visst det låter mycket. Men hur låter 250 kr för att få låna 1000 kr? 250 kr kan aldrig någonsin påverka någons privatekonomi i någon större utsträckning. Dessutom blir siffran helt missvisande då den är på år, och inte per månad som man faktiskt tar lånet. Hade man tagit lånet över 12 månader t.ex, då hade räntan antagligen blivit mycket lägre i procent då hanteringskostnaden är den största delen i ett smslån. Men kostnaden hade blivit högre! Hoppas ni hänger med. I vilket fall så är diskussionen löjlig i media.

Artikel skriven av Per R.

Per R.

- Skribent
I branschen sedan 2008. Med ett brett kontaktnät har Per lärt sig det mesta inom lån till konsumenter som är värt att veta, plus lite till. Läs mer om oss »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *