Långivare som erbjuder direktbetalning

Idag finns det ett flertal olika banker och långivare som erbjuder snabblån med direktutbetalning. Det är i dag en relativt smidig process som sker online. Själva ansökningsprocessen kan skilja lite mellan långivarna, speciellt när det kommer till dem långivare som erbjuder direktutbetalning av sina krediter. Men på det stora hela följer alla långivarna samma process.

Ansökningsprocessen

Oavsett om du vänder dig direkt till en långivare eller tar hjälp utav någon låneförmedlare börjar själva ansökningsprocessen på samma sätt. Man fyller i ett ansökningsformulär på deras hemsida, sedan kontrolleras din kreditvärdighet med hjälp av en kreditupplysning. Har finns det några olika aktörer som används blad andra: UC, Bisnode och Creditsafe.  Om din ekonomi är i ordning och om man blir beviljad lånet, signerar man avtalet med med hjälp av BankID. Efter detta kan pengarna betalas ut till ditt konto.

Direktutbetalning

Flera långivare erbjuder idag en såkallad direktutbetalning av sina krediter. Detta innebär att lånet betalas ut direkt efter en godkänd ansökning och pengarna kan vara inne på ditt konto redan efter några minuter. Men för att detta ska fungera är det ett antal olika faktorer och krav som måste uppfyllas.

Först och främst måste man kontroller så att långivarens kundtjänst har öppet, så att din ansökning kan behandlas omgående. Sedan måste du som låntagare kunna legitimera dig och signera ett eventuellt avtalet med BankID. Sist men inte minst måste långivaren ha samarbete med den bank som du själv har för att en direktutbetalning skall kunna genomföras.

Om man uppfyller dessa krav kan man låna pengar direkt hos Lånjakt.se.

Grundläggande krav för ett lån

Det finns några grundläggande krav som i stort gäller hos samtliga långivare:

 • Åldersgräns minst 18 år.
 • Svensk medborgare.
 • En deklarerad inkomst.

Din deklarerade inkomsten bör ligga på omkring 120 000 kr/år.

Med deklarerad inkomst menas följande:

 • Lön
 • A-kassa
 • Föräldrapenning
 • Sjukpenning
 • CSN
 • Övrig beskattningsbar inkomst

Förbättra ditt kreditbetyg

Som de flesta känner till finns det en mängd olika olika faktorer som påverkar ditt kreditbetyg, och lika många som dessa faktorer är finns det sätt att höja och förbättre sitt betyg.

Här är tre viktiga punkter, för ett högre kreditbetyg.

 • Minska antalet UC, högst 5 st förfrågningar
 • Betala av kreditkort och kontokrediter, men ha ett kvar som buffert.
 • Eventuella anmärkningar bör väntas ut om det går.

Öka dina chanser med en medsökande

Om man vill ta ett lån tillsammans med en annan person så kan man göra detta som medsökande. Att vara medsökande på ett lån innebär att man tar hela ansvaret för lånet tillsammans med en annan person. Det här är något som par, familjemedlemmar och släktingar kan välja att göra. I vissa fall så kan även goda vänner ställa upp som medsökande för att ett lån ska gå igenom, men man måste komma ihåg att detta är en riskabel sak att göra eftersom man som medsökande blir ansvarig för hela lånet.

Så går det till

För lånegivaren så innebär detta en extra säkerhet som gör att man kan bevilja lånet med bättre villkor.
Den som ställer upp som medsökande kommer att skriva under på låneavtal och ha samma ansvar för återbetalning som den första personen. Man lånar alltså tillsammans men båda blir 100% ansvariga för hela lånet och inte 50/50 som man skulle kunna tro.

De som tecknar lånet kommer båda behöva klara en kreditprövning och en kreditupplysning kommer tas på båda sökande . Det kan vara så att man accepterar en betalningsanmärkning hos en av de sökande, detta om det visar sig att ekonomin i övrigt ser stabil och frisk ut.

Artikel skriven av Per R.

Per R.

- Skribent
I branschen sedan 2008. Med ett brett kontaktnät har Per lärt sig det mesta inom lån till konsumenter som är värt att veta, plus lite till. Läs mer om oss »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *