Lån efter kontorstid

Ett plösligt uppkommet behov av kontanter kan ske dygnet runt alla dagar i veckan. Oftast kanske man har möjlighet att kunna vänta till nästkommande vardag innan man behöver pengarna, men ibland kan det vara akut och man behöver pengarna utbetalt även under kvällen eller under en helg.

Alternativ efter kontorstid
Om det finns behov av att låna pengar efter kontorstid och man inte har någon familjemedlem eller vän som kan ställa upp med ett handlån. Så finns det inte så många alternativ att välja mellan, om man även behöver få pengarna utbetalda direkt.

Det finns några smslåneföretag som har öppet lite längre under vardagskvällarna. Här kan man ansöka om lån och få det utbetalt oftast fram till kl 20. Detta förutsätter att man har samma bankkonto som smslåneföretaget, annars kommer pengarna in på kontot under förmiddagen nästkommande vardag.

Det finns smslåneföretag som har öppet även under helgerna, under deras öppettider kan man ansöka och få lån utbetalt omgående även på lördagar och söndagar. Detta kräver dock att smslåneföretaget har samma bank som låntagaren, i annat fall kommer pengarna även här in på kontot nästkommande vardag.

Pantbanker
Det finns några pantbanker som har öppet till kl 18-19 på vardagar men som även har öppet på lördagar, vanligast fram till kl 16. Om man har någon värdesak som exempelvis guldsmycken, mobiltelefon eller något annat som det finns ett andrahandsvärde i kan man här få låna pengar på dessa saker och få det utbetalt direkt i handen även efter kontorstid.

På pantbanker sker ingen kreditbedömning och man behöver heller inte vänta på några handläggartider utan kan direkt få kontanterna i handen. Nackdelen med pantbanken gentemot snabblån är att man fysiskt måste bege sig in till pantbanken och att man förstås behöver ha någon värdesak att lämna i säkerhet för sitt lån.

Artikel skriven av Per R.

Per R.

- Skribent
I branschen sedan 2008. Med ett brett kontaktnät har Per lärt sig det mesta inom lån till konsumenter som är värt att veta, plus lite till. Läs mer om oss »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *