När får en UC tas?

När får en UC tas?

För att en UC ska få tas krävs att företaget eller personen har ett legitimt skäl. Detta innebär att endast vid tillfällen där ett kreditavtal (täckande av lån etc.) ska upprättas eller där en ekonomisk riskbedömning måste utföras, finns det skäl till att en UC ska få tas.

Exempel på legitima skäl:

  • Borgensåtaganden.
  • Kreditavtal.
  • Hyresavtal.
  • Köp via faktura.

Viktigt att tänka på

En UC består som tidigare nämnts av en sammanställning utav flertalet uppgifter (se lista ovan), denna sammanställning bildar din så kallade kreditscoring. En av de större nackdelarna med UC är att de finns registrerad i ett år. Vilket kan leda till att man samlar på sig flertalet UC registringar under ett år.

Detta leder till en försämrad kreditscoring, vilket i sin tur gör det nästan omöjligt att få t.ex ett banklån.

En rekommendation

Har man samlat på sig man får många förfrågningar rekommenderar vi att man ansöker om ett lån hos någon av de aktörerna som använder sig av någon annan form av kreditupplysning än UC. Ett annat alternativ är att avvakta tills de UC:s man har försvinner ur registret och kreditscoring förbättras.

Artikel skriven av Per R.

Per R.

- Skribent
I branschen sedan 2008. Med ett brett kontaktnät har Per lärt sig det mesta inom lån till konsumenter som är värt att veta, plus lite till. Läs mer om oss »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *