Introduktion till att låna pengar online

Att låna pengar utan säkerhet online har blivit väldigt populärt de senaste åren. Förr fick man gå till sitt lokala bankkontor många gånger, numera kan man ansöka direkt online och få besked inom 24 timmar. Det har alltså skett en klar förbättring, och att låna online kan ibland till och med bli billigare än att låna pengar hos någon av storbankerna. På Internet finns det många oberoende banker som specialiserat sig på lån utan säkert på upp till 350 000 kr. Dessa banker omfattas av samma regler som de större, och är under uppsyn av Finansinspektionen precis som alla andra. Så det är lika tryggt att låna pengar online, som att gå till en större bank.

Kostnad – Rörlig ränta

Kostnaden för lån utan säkerhet är alltid rörlig. Just nu ligger den på runt 6% per år (källa Sevenday) för ett lån på 100 000 kr. Det är tyvärr nästan helt omöjligt att få en mer exakt siffra från de olika kreditgivarna, då räntan sätts från person till person. Oftast finns bara någon exempelränta på respektive kreditgivares hemsida, så ansök för en korrekt siffra. Men om vi tar den siffran vi har ovan på 6% för 100 000 kr över 8 år så blir det 1333 kr i månaden.

UC

Se dock upp med att ansöka om ett lån i onödan eller hos för många på kort tid. Alla ansökningar registreras nämligen hos Upplysningscentralen, ett register över kreditupplysningar. Ska du senare ta ett bolån till exempel eller få kredit på kreditkortet kan många ansökningar hos UC påverka din så kallade Credit Scoring negativt.

Bra kreditgivare Online vi kan rekommendera:
Sevenday
Freedom Finance
Lendo
Thorn

Vad kan man använda pengarna till?

Till vad som helst. Till skillnad från ett bolån t.ex där du måste sätta in dem i bostaden (banken betalar oftast tom fakturan åt dig på huset), så ställs inga frågor vid ett Blancolån/Privatlån (samma sak). Det är hela tanken. En bra idé är att lösa en massa småkrediter mot ett privatlån, det blir oftast billigast i längden.

Artikel skriven av Per R.

Per R.

- Skribent
I branschen sedan 2008. Med ett brett kontaktnät har Per lärt sig det mesta inom lån till konsumenter som är värt att veta, plus lite till. Läs mer om oss »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *