7 tips på extraknäck

Ibland finns det behov av extrapengar, kanske inför ett köp eller för att dryga ut hushållskassan, och då finner ni nedan några tips på extraknäck som man söka för att få lite extra inkomster.

  1. Att dela ut reklam i området där man bor några timmar varje vecka är ett utmärkt sätt att få in lite extrainkomster. Dels är det fria arbetstider och dels ger det även en möjlighet till att man får röra på sig, i valfritt tempo förstås.
  2. Att passa andras barn eller att rasta grannarnas hundar några timmar varje vecka eller vid behov kan ge flera sköna hundralappar till kassan.
  3. Sommartid finns det massor av saker man kan hjälpa andra med. Att kratta löv, klippa gräs eller buskar eller tvätta bilen åt grannarna i området är en tacksam hjälp som många är beredda att betala bra för. Är man även lite händig kan man även erbjuda tjänster som fönsterputsning eller måla staket. Under vintertid kan man erbjuda sig att skotta grannarnas parkering och gångstigar.
  4. Har man körkort och tillgång till bil kan man erbjuda sig att handla åt sina vänner eller grannar eller transportera saker i samband med grovstädning eller flytt.
  5. Det finns ett flertal företag som anlitar hemsäljare på provision. Om man tror att företagen har en produkt som passar grannarna eller andra inom vänkretsen kan man sälja deras produkter. Det kan vara allt från bakverk, tidningar till nyttoprylar för trädgården.
  6. Fråga i den lokala livsmedelsbutiken om de behöver någon som kan rycka in några timmar varje vecka i samband med exempelvis städning eller vid upplockning av varor. De flesta butiker har behov av en extra hjälpreda mellan varven.
  7. Fråga i blomsterbutiken om de behöver ett blombud i området. Ofta kan det krävas att man har en cykel eller annat transportmedel för att snabbt ta sig fram. Förutom att man får en slant för varje bud man levererar brukar det även bli en hel del dricks.
Artikel skriven av Per R.

Per R.

- Skribent
I branschen sedan 2008. Med ett brett kontaktnät har Per lärt sig det mesta inom lån till konsumenter som är värt att veta, plus lite till. Läs mer om oss »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *