Vad kan man tjäna på att byta bank?

Ibland kanske man muttrar något om att man minsann borde byta bank då man sitter med en bankrepresentant som mest tänker på när det blir lunchrast. Om du inte ens får någon respons från din bank då du säger att du faktiskt tänker på att flytta dina konton till en annan bank så kan det vara hög tid att slå slag i saken.

Man kan tjäna på att byta bank på flera sätt och ett av dem är att man kan få en bättre service som är personlig oavsett om man har flera miljoner på sitt sparkonto eller om man behöver hjälp med skuldsanering.

Bättre villkor
Det som får de flesta att vilja byta bank är chansen att få bättre villkor. När man har varit medlem i en bank under hela sitt liv och får usla villkor för sitt första bolån så är det klart att man ska se sig om. Det finns gott om kreditgivare som gärna vill ha nya kunder och som kan erbjuda bättre ränta, lägre avgifter samt andra villkor som ger fördelaktiga lån.

Se dig om efter andra alternativ och boka möten med en representant som kan förklara för dig vad du kommer att tjäna på att bli kund i just deras bank.

En ny relation
En ny relation med en ny bank är en nystart. Nu kan du få en bankkontakt som du faktiskt lär känna. Det här är viktigt för framtiden för även om det är bra med en massa tekniska tjänster som Internetbank och telefonsupport så är det alltid bra att ha en person som man kan vända sig till för råd omkring den egna ekonomin.

När du byter bank så kan du tjäna på att få en kontakt som faktiskt bryr sig om dig och ditt ärende så att du får bättre service än någonsin.

Bättre support
Support är viktigt. Du ska ha flera olika sätt att komma åt dina pengar på och det här ska inte kosta en förmögenhet. Om du byter bank så kan du uppgradera den support du får så att du alltid kan göra betalningar, ta ut pengar från ditt konto, investera i aktier eller kanske ansöka om lån. Support ska också innebära rådgivning då du behöver den.

Du ska inte behöva vänta en vecka på ett möte med din bankkontakt då du kanske måste fatta ett ekonomiskt beslut inom 24 timmar.

Artikel skriven av Per R.

Per R.

- Skribent
I branschen sedan 2008. Med ett brett kontaktnät har Per lärt sig det mesta inom lån till konsumenter som är värt att veta, plus lite till. Läs mer om oss »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *