Månadsspara till en buffert

Alla behöver ha en buffert med extra pengar som man kan använda sig av då det verkligen krisar eller kanske längre fram då man vill ge ett barn en större present. Man kan tycka att det verkar meningslöst att spara någon hundralapp i månaden men det är det inte. Faktum är att många missar hur de kan månadsspara till en buffert bara för att de inte tror att det lilla till sist kan bli till något stort.

Ha tålamod
När det handlar om att spara till en buffert så måste man ha tålamod och man måste vara konsekvent. Samtidigt så kan man ju inte lägga undan så mycket att det påverkar ens ekonomi på ett negativt sätt, så det gäller att finna en balans och att bara spara det man har råd att avvara.

Bestäm ett belopp
För att bestämma ett belopp som du ska spara varje månad då lönen kommer så gäller det att du funderar på vad du kan avvara. Om man bara ser på hur mycket man har kvar på lönekontot den 24:e varje månad så är det inget bra sätt att komma fram till hur mycket man kan månadsspara för att skapa en buffert. Man måste bestämma vad man inte kommer att lägga ut pengar på. Kanske blir det ett biobesök mindre eller att man bara äter hemma och inte lägger pengar på onödig lyx.

Varje person måste avgöra vad som kan avvaras men det är på detta sätt som man kan få det hela att gå ihop. Sedan så är det ju så att man kan lägga undan pengarna så snart som lönen kommer och då har man ju inget annat val än att mätta mun efter matsäck resten av månaden.

Många bäckar små…
Även en liten summa kan efter en längre tid göra stor skillnad. Du kan gott börja smått och se hur det går. Om du märker att du faktiskt kan spara pengarna så kanske du kan lägga på lite mer. Man får vara medveten om att sparande kräver envishet och tålamod. Om du plötsligt tycker att du behöver de där hundralapparna som du har lagt undan så måste du vara tillräckligt stark för att inte röra sparkontot.

På så vis kan summan till sist bli tillräckligt stor för att erbjuda en välbehövd semester eller kanske grundplåten till en ny bil.

Artikel skriven av Per R.

Per R.

- Skribent
I branschen sedan 2008. Med ett brett kontaktnät har Per lärt sig det mesta inom lån till konsumenter som är värt att veta, plus lite till. Läs mer om oss »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *