Lagskärpning om sms-lån

Så gott som varje dag kan vi i alla våra tidningar hitta minst en nyhet som handlar om de så kallade snabblånen eller sms-lånen som de kanske är mer kända som. Och idag när jag kom över en Dagens Industri-tidning när jag satt i väntrummet hos tandläkaren så läste jag just en sådan här artikel. Den handlade då specifikt om att man vill införa en striktare reglering eller vad man skulle kunna kalla det då det gäller sms-lån. Det är regiringen som vill ha en lagskärpning då de anser att det fortfarande är många som inte betalar av sina sms-lån.

Jag vet inte riktigt om jag kan hålla med om att en lagskärpning är nödvändig. Visst kan det vara så att det fortfarande finns en hel del obetalda sms-lån men detta är faktiskt på väg att förbättras läste jag i en annan artikel tidigare i år. Man har gjort mätningar som visar på att det idag är allt fler som faktiskt kan betala tillbaka sina lån. Jag tror aldrig att siffran kan vara noll. Det skulle inte vara realistiskt att tänka så tror inte jag och i synnerhet inte med tanke på att det idag finns så många fler företag på marknaden som erbjuder sms-lån än tidigare. När detta med sms-lån precis kom till Sverige någon gång under 2006 fanns det bara några enstaka företag som erbjöd något liknande. Efterfrågan har dock ökat och idag är det betydligt fler företag som erbjuder sms-lån. I artikeln står det också att det idag finns någonstans mellan 30 och 40 olika bolag som erbjuder den här tjänsten och det säger ju faktiskt en hel del. När jag läste detta blev jag nyfiken över att det just var så många företag som fanns och jag gick då in på internet och gjorde en massa sökningar för att se hur många bolag jag kunde hitta. Här finns verkligen hur många som helst och här kan du/ni hitta lista med snabblån. Jag tror att detta är en bransch som ständigt utvecklas och jag tror nog att vi inom kort kommer att ha ännu fler bolag på marknaden som erbjuder snabblån.

Så, som sagt, det är så otroligt många bolag redan nu och jag tror som sagt inte att vi någonsin kommer att komma till den punkt då vi kommer att ha alla snabblån betalade. Jag vet inte om ajg tror att en lagskärpning skulle ändra så mycket, men kanske lite grann.

Artikel skriven av Per R.

Per R.

- Skribent
I branschen sedan 2008. Med ett brett kontaktnät har Per lärt sig det mesta inom lån till konsumenter som är värt att veta, plus lite till. Läs mer om oss »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *